ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Η υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης εκτός από τιμή αποτελεί ευθύνη.

Ζω και αγαπώ αυτήν την πόλη και τους ανθρώπους της και δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής. Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τη Νέα Παραλία, που με κόπο και πάθος ως Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού δούλεψα για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί. Νιώθω βαθιά θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψή της.

«Θέλω να δω την πόλη μου να αποκτάτα αυτονόητα και στοιχειώδη - καθαριότητα, ευταξία, ασφάλεια - και να παίρνει το δρόμο για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Θέλω να κερδίσει μια σοβαρή θέση στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο αυτόν που ξέρουμε από τη γεωγραφία, αλλά και αυτόν στο ψηφιακό οικοσύστημα.

Αναγνωρίζω μία μεγάλη προτεραιότητα: τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αυτόν που πρέπει να ξαναμπεί στο παιχνίδι της ανάκαμψης.»

Σε όλη μου τη ζωή, έχω συνηθίσει να δουλεύω με ομάδες, είτε ως μέλος τους, είτε ως αρχηγός τους.

Ξέρω την αξία της σύνθεσης και της συνύπαρξης και πιστεύω ότι έχω συναίσθηση του χρέους και του βάρους της ευθύνης ως Δήμαρχος μια πόλης σαν τη Θεσσαλονίκη.

Με αυτή την αίσθηση ευθύνης συγκρότησα μια ισχυρή ομάδα με βάθος, γνώση και προοπτική για τη Θεσσαλονίκη.

Ζητώ ηχηρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Η πόλη πρέπει να διοικηθεί από έναν ισχυρό Δήμαρχο με μια δυνατή και δεμένη ομάδα.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει μοναδικά θετικά χαρακτηριστικά. Η κομβική θέση, η κινητικότητα, η εξωστρέφεια, η διαχρονική της παράδοση ως σημείο σύνδεσης πολιτισμών και θρησκειών  και ο αέρας του κοσμοπολιτισμού αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά της πόλης και τα «εφόδια» πάνω στα οποία η ομάδα μου κι εγώ θα δουλέψουμε ώστε να την βάλουμε σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων, όπως της αξίζει.

Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε την πόλη να χαμογελάσει ξανά.


Όλοι μαζί για μια πόλη για όλους.