ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ

Τι Πιστεύω

Η υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης εκτός από τιμή αποτελεί ευθύνη.

Με αυτή την αίσθηση της ευθύνης συγκροτώ μια ομάδα με βάθος, δύναμη και προοπτική για τη Θεσσαλονίκη.

Ζω και αγαπώ αυτήν την πόλη και τους ανθρώπους της και δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής.
Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τη Νέα Παραλία, που με κόπο και πάθος ως Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού δούλεψα για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί.
Νιώθω βαθιά θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψή της.

Image
Η εικόνα μιας πολύ βρώμικης πόλης, η εγκατάλειψη της Αριστοτέλους, τα «αιώνια» εργοτάξια του μετρό, η εγκληματικότητα στο άβατο της πανεπιστημιούπολης συμπληρώνουν τη θλίψη και το θυμό μου και με φέρνουν προ των ευθυνών μου πρώτα ως πολίτη αλλά και ως πολιτικού που δούλεψε και αγάπησε αυτήν τηνπόλη. 

Θέλω να δω την πόλη μου να αποκτά τα αυτονόητα και στοιχειώδη - καθαριότητα, ευταξία, ασφάλεια - και να παίρνει το δρόμο για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Θέλω να κερδίσει μια σοβαρή θέση στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο αυτόν που ξέρουμε από τη γεωγραφία, αλλά και αυτόν στο ψηφιακό οικοσύστημα.

Αναγνωρίζω μία μεγάλη προτεραιότητα:
τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αυτόν που πρέπει να ξαναμπεί στο παιχνίδι της ανάκαμψης.

Σε όλη μου τη ζωή, έχω συνηθίσει να δουλεύω με ομάδες, είτε ως μέλος τους, είτε ως αρχηγός τους.
Ξέρω την αξία της σύνθεσης και της συνύπαρξης και πιστεύω ότι έχω συναίσθηση του χρέους και του βάρους της ευθύνης ως Δήμαρχος μια πόλης σαν τη Θεσσαλονίκη.

Αναγνωρίζοντας κάθε τι θετικό από τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα αυτής της πόλης όπως η κινητικότητα, η εξωστρέφεια και ο αέρας του κοσμοπολιτισμού, η ομάδα μου κι εγώ θα βάλουμε τη Θεσσαλονίκη σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων.

Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε την πόλη να χαμογελάσει ξανά.

Όλοι μαζί για μια πόλη για όλους.